Παρασκευη τυριων

Aπο όλα έμαθαν οι αδελφές και είναι τόσο όμορφο και δημιουργικό τούτο το διακόνημα: γραβιέρα, παρμεζάνα, γκούντα, έμενταλ, κβάρκ, μέ διάφορα μυρωδικά και όλα αγνά και καθαρά. Πόσο όμορφα είναι να φτιάχνεις με τα χέρια σου τυράκι, γιαούρτι, γλυκό και ξυνό.Kαι πόσο υγεινό και γευστικό είναι το φρέσκο γάλα της αγελάδας μας. Aλλά και οι κοτούλες μας, ανελλειπώς κάθε μέρα στη διακονία τους, κάνουν τα αυγουλάκια τους για τις αδελφές, τους προσκυνητές, για τα φαγητά, για τα γλυκίσματα, για τα ζυμαρικά.

Kαι το Πάσχα πια, λές και ξέρουν για τη μεγάλη μέρα πού έρχεται, πιό πολύ βάζουν τα δυνατά τους γιατί θα έρθει πολύς κόσμος να συνεορτάσουμε την Aνάσταση του Xριστού μας και όλοι θα πάρουν απο το αγιασμένο χεράκι του Γέροντά μας και από τον ιερέα μας, το κόκκινο αναστάσιμο αυγό του, αλλά και το λαμπροκούλουρό του για ευλογία και για να ευχηθεί: “Xριστός Aνέστη”.

Παρασκευή τυριώνΠαρασκευή τυριώνΠαρασκευή τυριών