Δείτε που εκοιμήθη ο Άγιος Ιωάννης της Σαγκάης

Ο Άγιος Ιωάννης κοιμήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1966 μ.Χ. Είχε πάει στο Σιάτλ μαζί με την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας του Κούρση.

Μόλις τελείωσε την Θεία Λειτουργία και αφού πέρασε 3 ώρες προσευχόμενος μέσα στο ιερό, πήγε στο δωμάτιο του να ξεκουραστεί.

Κάθισε στην πολυθρόνα του και στις 4 παρά δέκα το απόγευμα κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο ήρεμα χωρίς πόνο.

Ο Άγιος Ιωάννης προγνώριζε την ημέρα του θανάτου του και είχε προετοιμαστεί όπως οι μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Γι’ αυτό και εκείνη την ημέρα του θανάτου του έστειλε ένα γράμμα, στέλνοντας για τελευταία φορά την ευλογία του στις μοναχές της Λέσνα στην Γαλλία που τόσο πολύ τον είχαν βοηθήσει και εξυπηρετήσει.

Σχεδόν 24 ώρες αργότερα το σώμα του έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Σαν Φρανσίσκο που ο ίδιος είχε ολοκληρώσει.

Τον προϋπάντησαν οι κληρικοί και έγινε ολονύχτια αγρυπνία που κράτησε 4 ώρες.

Η Romfea.gr δημοσιεύει παρακάτω την πολυθρόνα όπου εκοιμήθη ο Άγιος:

polithrona

polithrona1

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος, Γέροντας Νεκτάριος διαβάζοντας την είδηση της Romfea.gr για την πολυθρόνα του Αγίου Ιωάννη της Σαγκάης, μας απέστειλε την παρακάτω φώτο.
Επίσης μας ενημερώσε ότι στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου της Μητροπόλεως Φωκίδος, φυλλάσεται το ράσο του Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς, καθώς και η συγκεκριμένη Ιερά Μονή έχει τα δικαιώματα της κυκλοφορίας της βιογραφίας του Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς για την Ελλάδα, αλλά και την ασματική ακολουθία του Αγίου.

Επίσης η Ιερά Μονή έχει εκδόσει για το νέο έτος 2013 ημερολόγιο αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς σε λίγα συλλεκτικά αντίτυπα.

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος 26340 44391

g.nektarios

s.ioannis_maximovits2

s.ioannis_maximovits1

s.ioannis_maximovits_calendar