Διαμαρτυρία για τις σχολικές επισκέψεις σε ιουδαϊκές συναγωγές

Λέγομαι Μ.Σ. και είμαι εκπαιδευτικός σε Γυμνάσιο της Δυτικής Θεσσαλονίκης ( τα στοιχεία μου θα τεθούν στη διάθεση όποιου παραλήπτη αυτού του μηνύματός μου επιθυμήσει ).
Σήμερα 10-5-2012, το Σχολείο μου πραγματοποίησε «εκπαιδευτική» επίσκεψη της Α’ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, στην Ιουδαϊκή Συναγωγή της Θεσσαλονίκης και θα επακολουθήσει την επόμενη βδομάδα επίσκεψη και της Β’ Τάξεως.
Αυτές οι επισκέψεις ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια από τα Δημοτικά, αλλά ακόμη και από την Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

Το Υπουργείο Παιδείας και με ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τα τελευταία χρόνια, μετατρέπει ως γνωστόν το μάθημα των Θρησκευτικών από Ορθόδοξο Χριστιανικό, σε θρησκειολογικό, προβάλλοντας όλες τις θρησκείες ως «σωστές» και «αθώες» κι όχι ως αιρετικές και αντίχριστες, δημιουργώντας στα μυαλά και στις ψυχές των ανυποψίαστων μαθητών, έναν αχανή ωκεανό επιτρεπόμενων ψευδοπίστεων, από τις οποίες κάποια στιγμή κοντινή η μακρινή, θα κάνουν προσωπική επιλογή ζωής, παρούσης και αιωνίου!
Κι όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που το 98% των Ελλήνων είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ταυτόχρονα με τις κατά καιρούς προπαγάνδες κι απειλές για απομάκρυσνη Αγίων Εικόνων από τα Σχολεία, την κατάργηση της πρωινής προσευχής, της αφαίρεσης της τιμημένης Ελληνικής σημαίας ( με τον Σταυρό ), την μείωση ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών και τη μετατροπή τους από υποχρεωτικό μάθημα σε προαιρετικό κλπ.

Η αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων παιδιών – νέων και των Σχολείων με διάφορες μεθόδους ( ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και πολυπολιτισμικότητα, «μετάλλαξη» των Θρησκευτικών, αλλοίωση της ιστορίας μας και συστηματική λήθη της, ψυχοβλαβείς τρόποι νεανικής διασκέδασης κι όχι ψυχαγωγίας, εξαθλιωμένα πνευματικώς και ηθικώς Μ.Μ.Ε., στημένες κατηγορίες και λασπολογίες κατά της Εκκλησίας και των προσώπων της, γενική χαλάρωση των ηθών κλπ ), είναι ένα καλά στημένο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που στοχεύει στην χειραγώγηση των ανθρώπων από τη νεαρή τους ηλικία. Κι αυτό, γιατί η παιδική ηλικία ενδείκνυται για να διαμορφώσει τα πιστεύω ( η την ΑΠΙΣΤΙΑ ), τα ήθη ( η την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ) και τα ιδεώδη ( η την ΑΝΙΔΕΟΤΗΤΑ ) των αυριανών πολιτών μίας κοινωνίας! Τα παιδιά είναι ακόμη άδεια δοχεία, που εύκολα θα γεμίσουν με ο,τι τους «σερβίρουν», καλό η σαθρό. Οι ενήλικες είμαστε κατασταλλαγμένοι και παγιωμένοι σε απόψεις και τρόπους ζωής, δύσκολα μεταβαλλόμαστε. Τα παιδιά είναι εύκολη λεία προς διαμόρφωσιν κατά το δοκούν. Κατασκευάζοντας λοιπόν νέες φουρνιές ανθρώπων με «χαλαρά» ήθη, με συγκεχυμένες και συγχυσμένες ιδεολογίες και προπαντός χωρίς ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ στον έναν και μοναδικό Θεό Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Eίναι ηλίου φαεινότερον, ότι θα αποτελέσουν εύκολα ελεγχόμενες «ανθρωποειδείς αγέλες», για να τις εκμεταλλεύονται προς ικανοποίησιν των δόλιων, άρρωστων και ανθρωποκτόνων συμφερόντων τους, οι κοσμοκράτορες!

Η παγκόσμια και ειδικότερα η εθνική μας κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα σ’ αυτήν την γενικότερη περίοδο κρίσεως ( όχι μόνο οικονομικής, αλλά κυρίως πνευματικής, κοινωνικής και ηθικής ), αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ύπαρξης και ενέργειας των σκοτεινών σχεδίων αυτών που κινούν τα νήματα των λαών. Τα νούμερα και οι στατιστικές σε ο,τι ελεεινό και τρισάθλιο, πρέπει να προβληματίσουν και τον πιο άθεο ακόμη ( ΑIDS, κλοπές, βιασμοί, ναρκωτικά, πορνεία, απάτες και η λίστα είναι μακρά…)!

Οι ενστάσεις μου στο Σχολείο απέναντι σε Δ/ντη, το σύνολο των συναδέλφων καθηγητών και των Θεολόγων, ώστε να αποφευχθεί μία τέτοια επίσκεψη, απέβησαν άκαρπες. Μονάχα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έφερε αντίρρηση, αλλά δεν οργανώθηκε σωστά προς ματαίωσιν της επίσκεψης.
Τα παιδιά στην πλειοψηφία τους ακατήχητα και επαναπαυόμενα στις «αυθεντίες» καθηγητών και γονέων τους που δεν αντιδρούν ( από αδιαφορία, άγνοια η φόβο ), υποσυνείδητα θεωρούν ως κάτι το φυσιολογικό την επίσκεψη, αφού την προσυπογράφουν με την ανοχή τους οι «μεγάλοι». Εξάλλου στο βιβλίο των Θρησκευτικών, όπως ανέφερα και παραπάνω, διδάσκονται ελαφρά τη καρδία και οι άλλες θρησκείες.

Το εύλογο ερώτημά μου σε αυτό το σημείο είναι: ΤΑ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΜΑΣ;
– Μήπως επειδή η Συναγωγή είναι εωσφορική, μιας που απαρτίζεται από τους κατά κόσμον ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ του Χριστού;
– Μήπως επειδή ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι ο Μεσσίας ήλθε κι ας τους ευεργέτησε πρώτους με τα τόσα θαύματα που έκανε σ’ αυτόν τον άπιστο λαό;
– Μήπως επειδή μας ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ;
– Μήπως επομένως επειδή αποτελούν ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Παρακαλώ τους ευλαβείς συναδέλφους δασκάλους και καθηγητές, να μην υπογράφουν τα πρακτικά αυτών των επισκέψεων, να αντιδρούν και να νουθετούν εν Κυρίω τους συλλειτουργούς τους, στα σχολικά περιβάλλοντα στα οποία εργάζονται.
Παρακαλώ ιδιαιτέρως τους Γονείς των παιδιών, να συνειδητοποιήσουν ποιόν κίνδυνο διατρέχουν οι ψυχές των βλασταριών τους και να πιέζουν τους Δ/ντες των σχολείων τους, ώστε να ακυρώνουν τέτοιου είδους επισκέψεις. Η αν αυτό δεν είναι εφικτό, να απομακρύνουν τα παιδιά τους από την συμμετοχή τους στην εξόρμηση, είτε με παραμονή τους στο Σχολείο, είτε με απουσία τους την ημέρα που είναι προγραμματισμένη να γίνει.

Ντρέπομαι και αισθάνομαι αμήχανα να παρακαλέσω τους συναδέλφους Θεολόγους ( εγώ δεν είμαι Θεολόγος ), να κάνουν αυτό που είναι αυτονόητο: ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!
Αν δεν ακολουθούν σ’ αυτές τις επισκέψεις οι μαθητές και αντιδράσουν κυρίως οι γονείς συνεργούντων και των εκπαιδευτικών, αυτές οι επισκέψεις θα ναυαγήσουν από μόνες τους, όσα χαρτιά κι αν στέλνει το Υπουργείο Παιδείας στους Θεολόγους και στα Σχολεία, που τις δρομολογούν με πρόσχημα γνωσιολογικά υποχρεωτικό. Το Σύνταγμά μας, κατοχυρώνει την Πίστη μας!

Κλείνοντας, με πόνο καρδίας θέλω να πω αυτό: να μη γίνουμε κι εμείς αρνητές του Θεού! Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό. Δεν είναι κάτι τραγικώτερο, από το αναγκάσουμε έναν ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΟ να μας εγκαταλείψει, επειδή εμείς δεν Τον θέλουμε και να πει και σε μας:

Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ, η αποκτέννουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν! ποσάκις ηθέλησα επισυνάξαι τα τέκνα σου ον τρόπον όρνις την εαυτής νοσσιάν υπό τας πτέρυγας, και ουκ ηθελήσατε! ιδού ου μη με ίδητε έως αν ήξη ότε είπητε• ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. ( Λουκ. 13: 34,35 )

 

Πηγή άρθρου: hristospanagia3.blogspot.com