Εκοιμήθη ο Μ. Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Ισίδωρος

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το άκουσμα του θανάτου του αγαπητού σε όλους Αρχιμ. Ισιδώρου Σαλάκου, Μέγα Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών Καϊρου.

Συγκεκριμένα ο π. Ισίδωρος μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στο Καϊρο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Κλεοπάτρα” για επέμβαση στα πόδια.

Μετά την επέμβαση η οποία διήρκησε 4 ώρες, ο π. Ισίδωρος νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Οι άνθρωποι που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, μας ενημέρωσαν ότι ο π. Ισίδωρος παραπονέθηκε πολλές φορές για έντονο πόνο στο στήθος του.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο πλευρό του π. Ισιδώρου, ήταν από την πρώτη στιγμή και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

Όσα και να γράψουμε για τον π. Ισίδωρο είναι λίγα, έναν κληρικό που πάντα θυσιαζόταν για όλους…!

Τέλος συγκινητικά είναι τα εκατοντάδες μηνύματα που γράφουν στο Facebook οι φίλοι, για να πουν το τελευταίο αντίο στον φίλο και αδελφό Ισίδωρο.

Καλό παράδεισο….


Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου για τον π. Ισίδωρο:

Την 15η Φεβρουαρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, αφικνούμενος στο Νταρ Ες Σαλάμ, αφετηρία της πολυήμερης ιεραποστολικής του πορείας σε Τανζανία, Μπουρούντι και Ρουάντα, συγκλονισμένος επληροφορήθη τον αδόκητο θάνατο του Αρχιμανδρίτου του Αλεξανδρινού Θρόνου Ισιδώρου Σαλάκου.

Ο μακαριστός π.Ισίδωρος κατέληξε σε νοσοκομείο της Ηλιουπόλεως Καΐρου, συνεπεία επιπλοκών των τραυμάτων που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά την μετάβασή του για ιερουργία την προηγουμένη Κυριακή από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα προς την παρίσθμια πόλη του Σουέζ.

Ο Μακαριώτατος ανέπεμψε επιμνημόσυνο δέηση προσεπευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου κληρικού και εξέφρασε τηλεφωνικώς προς τους οικογενείς του την άφατη οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του τόσο στενού συνεργάτη, μα πάνω από όλα του τόσο αγαπητού πνευματικού Του παιδιού.

Μέγας Εκκλησιάρχης της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ της εν Καΐρω Ελληνορθοδόξου Κοινότητος των Αραβοφώνων, ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Σαλάκος υπηρέτησε επί σειρά ετών το παλαίφατο Πατριαρχείο και θα μείνει στη μνήμη όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν για την καλοσύνη της καρδιάς του, την προσήνεια του χαρακτήρα του και για την απροϋπόθετη αφοσίωση του στην διακονία του Θεού και του ανθρώπου.

Αιωνία του η μνήμη.

isidoros1


Πηγή άρθρου: www.romfea.gr