Η Εκκλησία για άλλη μία φορά μπροστά: Παγκόσμια κινητοποίηση και έρανοι για την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων

Η Εκκλησία, για άλλη μία φορά, είναι αυτή που μπαίνει μπροστά τις κρίσιμες ώρες, προσφέροντας άμεσα και ουσιαστικά για την υλική ανακούφιση των πυροπλήκτων στην Ελλάδα. Η κινητοποίηση είναι στα πέρατα της Υφηλίου και οι εκκλήσεις των Ιεραρχών απευθύνονται στο παγκόσμιο πλήρωμα της Εκκλησίας για εράνους και άμεσες δωρεές που θα είναι άμεσα αξιοποιήσιμες.

Η Ιερά Αρχιεπικοπή Αυστραλίας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και φυσικά οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν ήδη ανακοινώσει τραπεζικούς λογαριασμούς στήριξης και έχουν προβεί σε άμεσες ουσιαστικές ενέργειες που θα συνεχιστούν με σταθερότητα τους επόμενους μήνες.

Μήνυμα συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, καθώς και προς τους πυροσβέστες που δίνουν την μάχη τους ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, στέλνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος απευθύνει κάλεσμα προς κληρικούς και πιστούς να συνδράμουν στον δίσκο ενίσχυσης των πυροπλήκτων, ο οποίος θα περιαχθεί σε κάθε ενορία-κοινότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αυτή την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο οι δεσμοί της κοινής καταγωγής, αλλά και η χριστιανική συνείδηση που μας καλούν να σταθούμε αλληλέγγυοι στην πανστρατιά ανάτασης της πληγωμένης Μητέρας Πατρίδας».

«Απευθύνω έκκληση προς όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας, να διενεργήσουν έρανο» είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε έκτακτο μήνυμα του, με σκοπό την άμεση ενίσχυση των πυροπλήκτων της Ελλάδας. Καλεί, επίσης, τους πιστούς των Ηνωμένων Πολιτειών σε απευθείας δωρεές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

https://www.facebook.com/watch/?v=3695397134018067

 

www.orthodoxianewsagency.gr