Τον υποδέχτηκαν σαν «μάρτυρα» που πήγαινε στο μαρτύριο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Γέροντα Εφραίμ ΟΧΙ 100 ή 200 άτομα (ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ – ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ) έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου στην Αθήνα.

Με χειροκρότημα και κραυγές που έλεγαν άξιος, άξιος, αλλά και πολλοί με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ.

Σε διάφορα μέρη της διαδρομής από την Ιερισσό μέχρι και την Αθήνα, πλήθος κόσμου περίμενε στην εθνική οδό για να χαιρετήσουν τον Γέροντα, με χαρακτηριστικές περιοχές της Λάρισας και του Βόλου.

Φτάνοντας στην Αθήνα δυο διμοιρίες των Ματ περίμεναν έξω από τον Άρειο Πάγο τον «επικίνδυνο κακοποιό». Και ενώ είχαν τον κόσμο απομακρυσμένο από το σημείο που θα ερχόταν ο Γέροντας, οι δημοσιογράφοι σε συνεργασία με την αστυνομία βρισκόντουσαν στο σημείο που θα περνούσε ο Γέροντας, για να μπορέσουν να τραβήξουν πλάνα, και φωτογραφίες για να μπορέσουν να κάνουν το show τους και να πουν ότι ήταν 100 άτομα από παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Έπειτα έγινε μια μικρή πορεία από τον Άρειο Πάγο προς τη Γ.Α.Δ.Α., εκεί όπου θα μετέφεραν τον Γέροντα Εφραίμ, όπου διανυκτέρευσε εκεί για ένα βράδυ και την επομένη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Φτάνοντας στη Γ.Α.Δ.Α. και πάλι οι δυο διμοιρίες των Ματ όπου συνόδευαν την πορεία από τον Άρειο Πάγο και εννοείται ότι φορούσαν κράνη, ασπίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, (φοβόντουσαν μην κάνουν φασαρίες), κράτησαν αυτή τη φορά 200 μέτρα από το σημείο που θα περνούσε ο Γέροντας Εφραίμ. Ενώ οι δημοσιογράφοι για άλλη μια φορά δίπλα στο σημείο που θα περνούσε ο Γέροντας Εφραίμ…μόνο που δεν τους πάτησε το αυτοκίνητο.

Πριν ξεκινήσει η πορεία από τον Άρειο Πάγο 5 με 6 δημοσιογράφοι συνομιλούν με τον επικεφαλής αστυνομικό και του λένε χαρακτηριστικά:

«Όλοι αυτοί εδώ που έχουν μαζευτεί, μας χάλασαν τα πλάνα και ακούγεται μέσα στο βίντεο τα χειροκροτήματα και το άξιος, άξιος που φώναζαν. Εκεί που θα πάμε να τους κρατήσετε όσο πιο μακρυά γίνεται για να μην ακούγονται».

Τα συμπεράσματα δικά σας, για το πώς λειτουργούν οι δημοσιογράφοι.

Τα ίδια προβλήματα είχαν οι δημοσιογράφοι και την επόμενη ημέρα έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου αν και λιγότεροι που είχαν παρευρεθεί για να υποδεχτούν τον Γέροντα Εφραίμ, τους «χάλασαν» τα πλάνα, όπως είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς.

EfraimAreiosPagos01

EfraimAreiosPagos02

EfraimAreiosPagos03

EfraimAreiosPagos04

EfraimAreiosPagos05

EfraimAreiosPagos06

EfraimAreiosPagos07

EfraimAreiosPagos08

EfraimAreiosPagos09

EfraimAreiosPagos10

EfraimAreiosPagos11

EfraimAreiosPagos12

EfraimAreiosPagos13

EfraimAreiosPagos14

EfraimAreiosPagos15

EfraimAreiosPagos16

EfraimAreiosPagos17

EfraimAreiosPagos18

EfraimAreiosPagos19

EfraimAreiosPagos20

EfraimAreiosPagos21